Mijn favorieten

Is een aankoopmakelaar interessant voor mij?

Een verkoopmakelaar is de normaalste zaak van de wereld. Deze makelaar vertegenwoordigt de belangen van de verkoper, maar als koper sta je er vaak alleen voor. Vooral nu de huizenmarkt flink onder druk staat sta je met een aankoopmakelaar sterker en weet je zeker dat de zaken goed geregeld worden.

Kennis van de lokale huizenmarkt.

De aankoopmakelaar kent de lokale huizenmarkt als geen ander. Hij weet wat er te koop staat en kan je al in een vroeg stadium op de hoogte stellen van geschikte woningen. Nog vóórdat de woningen online komen te staan.
 

Eventuele gebreken aan de woning worden in een vroeg stadium ontdekt.

Na de woning één keer gezien te hebben direct beslissen of je overgaat tot aankoop. Dit is de dagelijkse realiteit. Niet alleen in Amsterdam, ook in Limburg gaan de woningen als warme broodjes over de toonbank. Goed voor de markt. Maar soms iets minder goed voor de koper die onder grote tijdsdruk een beslissing moet maken. En we weten… Haastige spoed is zelden goed ;).

Het komt meer dan eens voor dat de woning die de koper onder tijdsdruk heeft gekocht, achteraf gebreken blijkt te hebben. Gebreken die ook van tevoren, tijdens de bezichtigen opgemerkt hadden kunnen worden door een bouwkundig expert: de aankoopmakelaar.
Wanneer de gebreken worden ontdekt vóórdat de woning wordt verkocht, zijn deze voor de rekening van de verkoper. Worden ze pas achteraf – na aankoop – ontdekt, mag de koper opdraaien voor deze extra kosten.

Een aankoopmakelaar met jarenlange ervaring in de branche weet waar hij op moet letten en kan eventuele gebreken al in een vroeg stadium ontdekken waardoor je niet het gevoel krijgt een kat in de zak te hebben gekocht.  Ook is de aankoopmakelaar bevoegd om onderzoek te doen naar milieuaspecten, bestemmingsplannen en heeft hij toegang tot relevante gegevens in het Kadaster.
 

Een eerlijke prijs.

Naast het vinden van een geschikte woning en het wijzen op eventuele gebreken tijdens de bezichtiging, kan de aankoopmakelaar ook het onderhandelingsproces uit handen nemen.

Wanneer je als koper enthousiast bent over de woning, is het lastig om rationeel te handelen met als mogelijk gevolg dat je niet alles eruit haalt wat er in zit. De aankoopmakelaar, een gevorderde onderhandelaar, weet waar hij op moet letten en zorgt ervoor dat JIJ uiteindelijk een eerlijke prijs betaalt. 
 

De zaken goed regelen.

Wanneer we het over een woning hebben, de grootste financiële aankoop van je leven, wil je dat alles goed geregeld is. Hier kan de aankoopmakelaar in ondersteunen. Hij behartigt jouw belangen en zorgt ervoor dat jouw wensen in het koopcontract worden opgenomen zoals de ontbindende voorwaarden voor financiering, een bouwkundige keuring vooraf of de regel dat de eigen woning eerst verkocht dient te worden voordat er aangekocht wordt.  De aankoopmakelaar controleert het koopcontract nauwkeurig (tot aan de kleine lettertjes toe!) zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
 

Een aankoopmakelaar is interessant wanneer…

Je hulp wenst bij het vinden van een geschikte woning.
Je gebreken in een vroeg stadium wilt ontdekken.
Je niet voor onnodige kosten wilt opdraaien achteraf.
Je sterker in het onderhandelingsproces wilt staan.
Er zeker van wilt zijn dat je de zaakjes goed geregeld hebt.

Een aankoopmakelaar kijkt met je mee, adviseert, begeleidt, bezichtigt, onderhandelt en stelt je steeds op de hoogte van de ontwikkelingen. Zodat je een juiste beslissing kunt nemen. De grootste financiële beslissing van je leven…

Maak een vrijblijvende afspraak met één onze aankoopmakelaars: Marco Kriek, Nicole van Heel of Marja Daems en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.  

Bel: 0475 – 493636
Email: info@hermans-makelaardij.nl
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring