Mijn favorieten

Interview met Assistent Makelaar en Commercieel Medewerker Binnendienst: Bregine Schroijen

 
Bregine Schroijen is al jaren een bekend gezicht bij Hermans Makelaardij. In de beginjaren als Office Manager en nu als Assistent Makelaar in de binnendienst. En daar zit de goedlachse ‘Rooijse’ goed. De hoogste tijd om een gesprek met haar aan te knopen.
 

Hoe het begon

In 1995 studeerde ze af aan de Toeristische Opleiding (MTRO) in Heerlen om vervolgens bij de ANWB in Eindhoven aan de slag te gaan. Als adviseur van reizen en verzekeringen en later op de winkelvloer.

“Omdat de reisbureau-taken bij de ANWB steeds minder werden heb ik uiteindelijk iets anders gezocht. Wat het zou worden was me toen nog onduidelijk, maar een beroep waarin ik mensen kon blijven adviseren en helpen zocht ik wel”, zegt Bregine.

En zo geschiedde. Nu 18 jaar geleden, notabene op haar verjaardag (2 oktober, 1999), stapte Bregine het kantoor van Hermans Makelaardij binnen en is daar nooit meer weggegaan.
 

Assistent Makelaar

Door de jaren heen heeft Bregine zich verder gespecialiseerd in het vastgoed en onder andere de opleiding tot Assistent Makelaar succesvol afgerond. 

Door dit diploma is ze op de hoogte van alle ins en outs van de makelaardij en wat daarbij komt kijken. Dat komt goed van pas bij het adviseren van de klant of het in kaart brengen van de juridische aspecten m.b.t. de verkoop. “Het is een heel diverse functie en dat past heel goed bij mij”, vertelt Bregine.
 

Meest waardevolle bezit

Als iemand weet hoe je mensen op hun gemak stelt, is Bregine het wel. Daar kunnen haar collega’s over meepraten. Hoe doet ze dat toch?

Bregine: “De meeste huizenverkopers die hier komen willen niet enkel hun huis verkopen, maar ook goed weten waar ze aan toe zijn. Achter iedere verkoop schuilt namelijk een ander verhaal. Omdat het zoiets groots en waardevols is waar mensen afstand van nemen, komen er soms emoties bij kijken. Dat is heel normaal. Ik vind het mijn taak om die mensen goed te begeleiden. Om hen op hun gemak te stellen, zodat ze weten dat ze in goede handen zijn. Soms is alleen luisteren al genoeg”.

We danken Bregine voor dit openhartige interview!
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring