Mijn favorieten

6 grote teleurstellingen tijdens bezichtigingen

Als huizenverkoper wil je je beste beentje voorzetten wanneer een potentiële kandidaat jouw huis komt bezichtigen. Hoe doe je dat, ‘je beste beentje voor zetten’? Met een bos bloemen op tafel alleen kom je er niet. Wij zetten de 6 grootste teleurstellingen tijdens bezichtigingen op een rij zodat jij dit kan voorkomen.
 

1) Huisdieren

De geur van huisdieren blijkt stipt op nummer één te staan wanneer we het hebben over de grootste teleurstellingen tijdens bezichtigingen. De woning kan dan nog zo mooi en opgeruimd zijn, huizenkopers zijn over het algemeen niet zo gecharmeerd van de geur van Max en Felix. Breng je geliefde huisdieren dus weg en zorg dat geurkaarsen het werk doen.
 

2) Sigarettengeur

Naast de geur van huisdieren is de geur van sigaretten een echte no-go tijdens bezichtigingen. Rook je sigaretten buiten en zorg voor andere, prettige geuren in huis. Alles voor die goede eerste indruk!
 

3) De was

In een huis waar geleefd wordt, wordt ook gewassen. Alleen hoeven potentiële huizenkopers dit niet te zien tijdens de bezichtiging omdat dit enorm afleidt van waar het eigenlijk om gaat; de woning an sich. Het komt meer dan eens voor dat er nog een volle wasmand staat en dat de handdoeken aan de waslijn wapperen. Houd het zo clean mogelijk.  
 

4) Persoonlijke foto’s

Persoonlijke foto’s en tierelantijnen zijn not done. Mensen kunnen, al is het onbewust, hier op afknappen. Daarnaast oogt het rommelig. Ons devies: ruim persoonlijke spullen zoveel mogelijk op.
 

5) Vieze kitranden

Een vieze kitrand in de badkamer of keuken: je staat er nauwelijks bij stil. Toch oogt het onhygiënisch. Dat is niet wat je wilt. Geef de badkamer en de keuken – de plekken waar hygiëne het belangrijkst is –  een grondige poetsbeurt voordat de bezichtiging plaatsvindt. Je weet nooit waar het oog op valt…
 

6) Onkruid

Je huis kan nog zo opgeruimd zijn van binnen, het eerste aanblik: de voortuin, is minstens zo belangrijk. Onkruid in de voortuin schrikt af. Mensen zullen denken: “Zal het er van binnen net zo onderkomen uitzien?”. Wanneer je zelf geen tijd hebt om de tuin te doen, is het inschakelen van een tuinman een goede investering. De eerste indruk maak je maar één keer.
 

Let op de details

De eerste indruk is zo gemaakt. Huizenkopers weten vaak al na enkele seconden of dit het huis van hun dromen is of niet. Zorg dat die eerste indruk goed is en voorkom teleurstellingen. Dit kan al heel simpel door het opruimen van de was en het schoonmaken van de kitrand. It’s all in the details.
 

Wat je nog meer kunt doen

Wil jij je woning snel en voor een goede prijs verkopen? Zorg dat de eerste indruk perfect is. Vraag aan de makelaar wat je allemaal nog méér kan doen om je woning in de smaak te laten vallen.  Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Marco Kriek: 06-50297274
Nicole van Heel: 06-24585883
Marja Daems: 0475-493636
 
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring