Mijn favorieten

Nieuws

De 5 meest gestelde vragen over een open huis/kijkuurtje
Geplaatst op: 11 november 2019
In deze drukke woningmarkt is er veel vraag naar nieuwe woningen en worden er over het algemeen ook veel bezichtigingen op één woning ingepland. Veel makelaars, waaronder ook ons kantoor, plannen daarom vaak een open huis of kijkuurtje voor een woning. Wat houdt dit precies in voor u als koper en waar moet u rekening mee houden? Hieronder hebben wij de 5 meest gestelde vragen over een open huis/kijkuurtje beantwoord.
Wat zijn ontbindende voorwaarden voor de financiering en waarvoor dienen ze?
Geplaatst op: 10 oktober 2017
Bij het kopen en verkopen van woningen komt heel wat kijken. Zo zijn er diverse begrippen die de revue passeren maar waarvan je misschien nog nooit eerder gehoord hebt. Neem bijvoorbeeld het begrip ‘ontbindende voorwaarden voor de financiering’ Wat is dit eigenlijk? En wanneer krijg je ermee te maken? We leggen het graag uit.
4 tips waarmee jouw droomhuis niet alweer aan je neus voorbij gaat
Geplaatst op: 23 maart 2018
Zaterdag 3 maart staat je woning op Funda en zaterdag 10 maart zit je al zelf op het kantoor van de makelaar om je handtekening onder de voorlopige koopakte te zetten. Dit sprookje werd werkelijkheid voor de eigenaren van de Delshorst in Heibloem.
Hoe zorg je als koper bij zo een snelle verkoop dat jouw perfecte droomhuis niet alweer net aan je neus voorbij gaat. Wij hebben 3 tips voor je. 
Is een aankoopmakelaar interessant voor mij?
Geplaatst op: 14 november 2017
Een verkoopmakelaar is de normaalste zaak van de wereld. Deze makelaar vertegenwoordigt de belangen van de verkoper, maar als koper sta je er vaak alleen voor. Vooral nu de huizenmarkt flink onder druk staat sta je met een aankoopmakelaar sterker en weet je zeker dat de zaken goed geregeld worden.
Asbest vanaf eind 2024 verboden
Geplaatst op: 1 november 2018
De Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel om asbestdaken te verbieden per 31 december 2024. Woont u in een huis dat vóór 1994 gebouwd is? Dan bestaat er een kans dat er materialen met asbest in uw huis gebruikt zijn. De belangrijkste vragen over asbest hebben wij voor u op een rijtje gezet.
Op de goede plek, het goede moment, bij het goede bord!
Geplaatst op: 8 maart 2018
Op de goede plek, op het goede moment, bij het goede bord! Dat is het verhaal van de verkopers van de Teskenlaan 33 in Heel. Op een mooie herfstdag maakten mevrouw samen met haar partner een wandeling door hun dorp. Even heerlijk uitwaaien en ontspannen was het doel. Wie had kunnen weten dat ze onderweg niet alleen de mooie natuur van Heel zouden tegenkomen, maar ook de nieuwe plek waar hun droomhuis zou komen te staan.
“Bij Hermans Makelaardij kreeg ik het gevoel dat we het echt sámen deden.”
Geplaatst op: 10 juli 2017
Machteld Parmentier verkocht haar woning aan de Maaszicht 7 in Neer binnen drie weken nadat Hermans Makelaardij haar prachtige, sprookjesachtige woning in de verkoop nam.
Maak kennis met onze nieuwe medewerker Mandy Groeneveld
Geplaatst op: 6 februari 2018
Sinds 1 december 2017 hebben we een nieuw gezicht en nieuwe stem op ons kantoor. Wanneer je binnen loopt, ons belt of een e-mail stuurt, maak je kennis met Mandy Groeneveld.
6 grote teleurstellingen tijdens bezichtigingen
Geplaatst op: 5 december 2017
Als huizenverkoper wil je je beste beentje voorzetten wanneer een potentiële kandidaat jouw huis komt bezichtigen. Hoe doe je dat, ‘je beste beentje voor zetten’? Met een bos bloemen op tafel alleen kom je er niet. Wij zetten de 6 grootste teleurstellingen tijdens bezichtigingen op een rij zodat jij dit kan voorkomen.
Interview met Assistent Makelaar en Commercieel Medewerker Binnendienst: Bregine Schroijen
Geplaatst op: 31 oktober 2017
Bregine Schroijen is al jaren een bekend gezicht bij Hermans Makelaardij. In de beginjaren als Office Manager en nu als Assistent Makelaar in de binnendienst. En daar zit de goedlachse ‘Rooijse’ goed. De hoogste tijd om een gesprek met haar aan te knopen.
Wat zijn de aandachtspunten van een woning waar asbest in zit?
Geplaatst op: 5 september 2017
Asbest werd vroeger verwerkt in veel bouwmaterialen zoals in golfplaten van cement, in het dakbeschot, in gevelplaten, als asbestcement in rioolleidingen, in ventilatieleidingen of aan de binnenkant van de afzuigkap. Veel kopers vragen zich af wat ze moeten doen met een woning waar asbest in zit. Ook willen ze weten wat de gezondheidsrisico’s zijn en of de woning minder waard is hierdoor. Door middel van dit blog trachten wij daar een antwoord op te geven.
Moeten kopers makelaarskosten betalen?
Geplaatst op: 27 juni 2017
Wanneer je een woning koopt, zullen er waarschijnlijk allemaal vragen op je af komen. Eén van die vragen gaat over de makelaarskosten. Want hoe zit het daarmee? Moet de koper ook makelaarskosten betalen? En zo ja, waarom dan? In deze blog geven we je graag antwoord op deze vraag.
3 tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwbouwwoning
Geplaatst op: 13 juni 2017
“De vraag naar nieuwbouw blijft maar toenemen”, zegt nieuwbouwspecialist Marja Daems. “Ook in Midden-Limburg krijgen we veel vraag van starters en 55-plussers die geïnteresseerd zijn in een nieuwbouwwoning.
Wat houdt het in als een woning onder bod staat?
Geplaatst op: 23 mei 2017
Kom je in de fase van een woning kopen of verkopen, dan krijg je opeens met allerlei zaken te maken die vragen kunnen oproepen. Niet zo vreemd natuurlijk, een woning kopen of verkopen is geen dagelijkse kost. Eén van die vragen die we bij Hermans Makelaardij vaak krijgen is de vraag wat ‘onder bod staan’ betekent. De tekst ‘onder bod’ zie je soms bij een woning op onze website of op Funda staan. Om zoveel mogelijk duidelijk te verschaffen hierover, leggen we het graag aan je uit.
“Het was een lastige beslissing, maar wel de juiste”
Geplaatst op: 9 mei 2017
De van oorsprong Belgische Marcella Parren voelt zich al vanaf 1974 helemaal thuis in het ‘Witte stadje’ Thorn waar ze met veel plezier samen met haar gezin jarenlang heeft gewoond. Nu ze vorig jaar besloot haar huis te koop te zetten en opzoek te gaan naar een nieuwe woning, koos ze opnieuw voor dit prachtige dorp met rijke historie.  
We stellen aan je voor: Carla Onckels
Geplaatst op: 10 januari 2017
Klant aan het woord: familie Reijs, Baexem
Geplaatst op: 22 november 2016
Klant aan het Woord: Paul de Jong, Heythuysen
Geplaatst op: 20 december 2016
Hoe maak ik mijn woning winterklaar?
Geplaatst op: 20 september 2016
Interview met makelaar Nicole van Heel
Geplaatst op: 4 oktober 2016
4 tips om de verkoopwaarde van je woning te verhogen
Geplaatst op: 16 augustus 2016
Iedereen die zijn woning te koop zet, wil dat deze zo snel mogelijk verkocht wordt. Zeker in een tijd waarin het moeilijker is om je woning te verkopen. Om die verkoopwaarde te verhogen, kun je al het een en ander zelf ondernemen. Hermans Makelaardij geeft een aantal tips prijs.