Mijn favorieten

"Binnen een paar uur waren wij trotse huisbezitters!"

~Het verhaal van een flitsverkoop~

De jonge Jimmy Fonteijn (22) en zijn vriendin Myrthe (20) weten wat ze willen. Ze woonden een jaar samen in Roermond, toen er een huis aan de Oudeborgstraat  5 in Merum vrij kwam. Pal achter het café van Jimmy’s ouders: "de Schuur".

Van kijken komt…

Jimmy twijfelde geen moment en overtuigde zijn vriendin ervan om te gaan kijken. Het bleef echter niet alleen bij kijken. Nadat de onderhandelingen waren gestart werd al snel duidelijk dat koper en verkoper elkaar de hand konden schudden. Diezelfde dag nog waren Jimmy en Myrthe eigenaar van een nieuwe woning. Makelaar Ruud Petit; “Zo snel kan het dus gaan!”.
 

Het papierwerk

Ruud, die zelf ook jong is, weet hoe lastig het is om door het papierwerk heen te komen als je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Stap voor stap heeft hij hen uitgelegd wat er gedaan moest worden en welke documenten er aangeleverd dienden te worden om de koop rond te krijgen.

“We zijn heel blij dat Ruud ons in jip-en-janneketaal heeft uitgelegd wat er komt kijken bij het kopen van een huis. Wij zijn er niet in thuis maar vinden het wel belangrijk dat we alles met betrekking tot de koop van het huis mee krijgen. Hij heeft het geduld om dit goed aan ons over te brengen en dat hebben wij als zeer prettig ervaren!”, zegt Myrthe.
 

Win-win

De woning was eigendom van Wonen Limburg, een woningcorporatie die het huis te koop zette in de hoop dat de nieuwe eigenaren het zouden opknappen. Voor Jimmy en Myrthe ideaal, want die zijn niet vies van een beetje werken.  Een win-win situatie dus.
 

Niet vies van werken

De woning, gebouwd in 1965, was flink verouderd waardoor een grote opknapbeurt noodzakelijk was. “Wij vinden het niet erg om de handen uit de mouwen te steken. Van de keuken, de tuin, de woonkamer tot aan de slaapkamers en de zolder;  alles wordt grondig aangepakt”, zegt Jimmy trots.

Ook  Myrthe kan werken als een paard. “We hebben gelukkig allebei geen twee linkerhanden en ook onze ouders komen graag helpen. We doen alles zelf behalve het stucwerk. Zo besparen we ruim € 35.000 op de verbouwkosten. Voor ons een hoop geld!”.
Echter over één slaapkamer zijn de tortelduifjes het niet eens. Wordt het een opbergkamer óf een inloopkast? “We zullen zien! Eerst de rest maar eens verbouwen”.
 

Verhuizen

Op 16 februari zijn Jimmy en Myrthe in het huis getrokkken. “Nog niet alles is af, maar het is in ieder geval bewoonbaar. Vanuit daar werken we verder”.

Hermans Makelaardij wenst de twee veel (klus)plezier en geluk in de nieuwe woning!
 
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring