Mijn favorieten

Klant aan het woord: familie Reijs, Baexem

De heer en mevrouw Reijs vertoefden al jaren in een mooie, vrijstaande woning aan de Van Breestraat in Baexem. Zij wilden echter kleiner en gelijkvloers gaan wonen en besloten hun huis te verkopen. In dit artikel lees je wat de heer en mevrouw Reijs hebben gedaan om hun huis te verkopen en uiteindelijk in Roermond terecht te komen.
Stap 1: makelaarskantoor zoeken

De eerste stap om deze wens te vervullen was het op zoek gaan naar een deskundig en persoonlijk makelaarskantoor. Een kantoor dat de regio op zijn duimpje kent en die erg begaan is met de kopers en verkopers van de woning. Helaas had de familie Reijs in het verleden niet zo’n goede ervaringen met makelaars, waardoor ze toch wel iets sceptisch waren.  Familie Reijs belandde na kort onderzoek, bij Hermans Makelaardij.  “Een groot kantoor met goede naamsbekendheid heeft meer kans op een snelle en goede verkoop”.


Stap 2: afstemming met de makelaar

Na de keuze voor Hermans Makelaardij als kantoor, vond de eerste afspraak plaats met de makelaar bij de familie Reijs thuis. “We merkten dat er meteen een klik was met makelaar Nicole van Heel. Vooral om het feit dat ze kalm en in alle rust de stappen van verkoopproces met ons doornam. Nicole straalt vertrouwen uit. We wisten dat we met haar aan het juiste adres waren”. 


Stap 3: huis te koop zetten

Stap 3 is het verkoopproces. Een spannende tijd waarin er intensief contact is tussen verkopers en makelaar. Documenten, waaronder de Lijst van Zaken, werden samen met Nicole opgepakt en ingevuld. Ook maakte ze de heer en mevrouw Reijs wegwijs in het digitale dossier genaamd NVM Klantenintranet en hield ze hen op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de woning. De heer Reijs is enthousiast over de manier van begeleiding: “Nicole is iemand die voor je klaar staat. Zelfs ’s avonds en in de weekenden.  Ze heeft ons van iedere stap op de hoogte gesteld en geen vraag was haar te veel”.


Stap 4: verkocht!

De laatste en mooiste stap van de verkoop is als het huis daadwerkelijk verkocht wordt. Als de verkoopakte wordt getekend en alle partijen met een grote glimlach het notariskantoor verlaten. Voor de heer en mevrouw Reijs betekende dat de eerste stap naar hun nieuwe avontuur genomen was.


Stap 5: een nieuw thuis

De laatste stap betrof het vinden van een nieuw thuis en het regelen van de financiën. Voor dat laatste was de brug naar de Hypotheekshop Heythuysen, gesitueerd in hetzelfde pand als Hermans Makelaardij, snel gemaakt. Na een update voor wat betreft de hypotheek viel hun oog op een mooi penthouse aan de rand van het centrum van Roermond. “Het uitzicht is hier werkelijk adembenemend!”, vertelt meneer Reijs. “We schakelden opnieuw de expertise van Nicole in om ons te helpen en begeleiden bij de aankoop. Achteraf gezien zijn we blij dat we dat gedaan hebben. Nicole heeft alles voor ons uitgezocht en de onderhandelingen namens ons gedaan. We zijn erg blij met het uiteindelijke resultaat en genieten elke dat opnieuw van ons nieuwe thuis hier in Roermond”.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring