Mijn favorieten

"Ondanks dat we er al 12 jaar met veel plezier woonden, besloten we toch de woning te koop te zetten"

~Het verhaal van de heer en mevrouw Montforts, op zoek naar een geschikte huurwoning~
Wanneer je al 12 jaar met veel plezier ergens woont, heb je moed nodig om de geliefde woning te verlaten en naar een huurwoning te trekken. Toch deden de heer en mevrouw Montforts dit. Omwille van hun leeftijd – ze zijn de 70 gepasseerd – en een dochter die in het buitenland woont, hebben ze deze lastige keuze in 2015 toch gemaakt. In dit artikel vertellen ze hoe het verkooptraject én de zoektocht naar een nieuwe huurwoning verliep.


Het appartement

Paul en Lenie Montforts ontvingen me vriendelijk, met een glimlach en een lekker kopje koffie, in hun ruime appartement in het complex “Onder de Linde” in Neer. Pal aan de Napoleonsweg, maar daar merk je niks van want het geluid komt niet door de muren heen. Het appartement is ruim, met speelse hoeken, een extra slaapkamer en een garage. Het glas in lood, dat in de deuren en ramen van het appartement zijn bevestigd, heeft de heer des Huizes, Paul Montforts, helemaal zelf gemaakt. Een detail dat bij de kijkers van de woning in de smaak viel.


De beslissing

Ondanks dat ze al vele jaren met veel plezier in het appartement wonen, hebben ze uiteindelijk toch besloten om de woning te verkopen. Paul Montforts: “Mijn vrouw en ik zijn de 70 gepasseerd en willen onze laatste jaren doorbrengen in een huurhuis, zodat onze dochter, die in Oostenrijk woont, het huis niet hoeft te verkopen als we er niet meer zijn. Dat bespaart haar veel tijd en moeite”.


Een goede eerste indruk

Voor de verkoop van hun woning kwamen de heer en mevrouw Montforts al snel bij Hermans Makelaardij uit. “Daar hoefden we niet lang over na te denken. Hermans is de grootste makelaar in Midden-Limburg en heeft daar het meeste te zeggen. Daarnaast kenden we Marco Kriek al van jaren geleden, toen we ter oriëntatie een huis in Baexem hebben bezichtigd. Een kort contact weliswaar, maar de eerste indruk was gelijk goed. En dat is gebleven”, zegt Paul.


Het verkooptraject

Echter liep de verkoop van de woning niet van een leien dakje want het eerste jaar gebeurde er niet veel. “Dat er weinig geïnteresseerden waren voor de woning, zet je wel aan het twijfelen”, zegt de heer des huizes. “Makelaar Marco adviseerde ons toen om de prijs iets te verlagen en zélf een Open Huis te houden, op een zaterdagochtend. Dat bleek achteraf een goede zet te zijn geweest”.
Tijdens deze zaterdagochtend vonden er enkele bezichtigingen plaats en niet veel later werd de woning daadwerkelijk verkocht.


Een rustige sfeer

Het echtpaar Montforts is vooral te spreken over de inzet die Hermans Makelaardij heeft getoond. “Niet alleen Marco zette zich voor 150% in, ook de Binnendienst Medewerkers deden er alles aan om ons goed te begeleiden. Binnen één dag hadden we alle benodigde informatie via e-mail verkregen. Ook konden we, wanneer we dat wilden, binnenlopen op kantoor om vragen te stellen. Er heerste daar een rustige sfeer, wat we als zeer prettig hebben ervaren. We merkten dat ook de dames van de binnendienst er graag werken”, vertelde mevrouw Montforts tevreden.


Verzot op Leudal

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe (huur)woning bleek al snel dat het echtpaar graag in de omgeving Leudal wilden wonen. “We komen oorspronkelijk uit Noord-Limburg maar voelen ons erg thuis aan deze kant van de Maas. Vooral de groene, bosrijke omgeving en de vriendelijke mensen zijn redenen om hier te blijven”.


Opzoek naar een huurwoning

Voor het zoeken naar een geschikte huurwoning in de omgeving heeft het stel de hulp van verhuurmakelaar Marja Daems gehad. Marja heeft een aantal huurwoningen aangeboden, waaronder een appartement in Heythuysen, waar het stel zelf erg enthousiast over was. “Ondanks dat we enthousiast waren over dit appartement, heeft Marja ons dit afgeraden. Dit omdat het appartement op de 1e verdieping lag en geen lift had, wat niet bevorderlijk is gezien onze leeftijd en de lichamelijke beperkingen die daarbij kunnen komen in de toekomst. Achteraf zijn we blij met dit advies en hebben we gekozen voor een appartement in het complex “De Gaard” op de begane grond, middenin het centrum van Heythuysen.  Dichtbij de winkels”.

We wensen Paul en Lenie veel woongenot in hun nieuwe stek!
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring