Mijn favorieten

Interview met makelaar Nicole van Heel

Nicole van Heel

Nicole van Heel heeft oorspronkelijk de opleiding Marketing & Communicatie afgerond, maar dat was toch niet wat ze zocht. Want… “Het beroep van makelaar past zoveel beter bij mij!”. 


Dankbaar

Vanaf 2004 is Nicole werkzaam bij Hermans Makelaardij. Na een periode als Intercedente gewerkt te hebben solliciteerde ze op de functie van Office Manager. Vol verbazing (zegt ze zelf) werd ze aangenomen en was dat het startpunt van wat nu haar passie is.
“Het is heel goed om alle lagen van de organisatie te hebben doorlopen. Je kunt je namelijk goed inleven in je collega’s en je hebt brede kennis van zaken. Nicole is naast trots ook ontzettend dankbaar:  “Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om te groeien binnen de organisatie. Eerst als assistent makelaar, daarna als kandidaat makelaar en vanaf 2013 zelfs als beëdigd NVM makelaar en taxateur”.


Over het kantoor

"Dat ik het vertrouwen heb gekregen, zegt ook veel over Hermans Makelaardij. Hermans is een kantoor met een hecht team. We werken sámen in plaats van ieder voor zich. Er is plaats voor ontwikkeling en groei. Ondanks dat het een vrij groot kantoor is, zijn we succesvol door onze persoonlijke benadering. Iedereen weet welke klant er aan de andere kant van de lijn zit. Dat lijkt misschien een vanzelfsprekendheid maar dat is het vaak niet in makelaarsland”.


Iedere opdracht is anders

Op de vraag wat ze interessant vindt aan het makelaarschap, zegt ze het volgende: “Ik vind het leuk om naar mensen toe te gaan, te weten waarom ze een huis kopen of verkopen. Elke klant, elke opdracht is anders. Wat blijft is dat ik hen niet help om een Huis te verkopen, maar een Thuis. Daar bedoel ik mee dat het meer is dan een berg bakstenen. Het is emotie. En tevens hun kostbaarste bezit. Het maakt me niet uit als ik een huis van € 90.000,- of van € 400.000,- ga verkopen of aankopen. Ieder huis is bijzonder en behoeft veel aandacht. Een huis blijft een Thuis. Dat staat voorop”.


Een mannenwereld

En dan nog even over de makelaarsbranche. Een mannenwereld van oorsprong. Als vrouwelijke makelaar heeft Nicole wel eens te maken met het beeld dat ze iets minder bouwtechnisch onderlegd zou zijn. “Soms moet ik me extra bewijzen op bouwtechnisch gebied. Als mensen merken dat ik daar toch kaas van heb gegeten, zijn ze blij verrast. Het is erg vermakelijk om die verwondering op hun gezicht te zien”.
Ze voegt er nog aan toe: “Je merkt dat de markt verandert. Er komen steeds meer vrouwelijke makelaars. Iets dat ik toejuich. Een vrouw is van nature iets meer empathisch, hetgeen in mijn beroep erg belangrijk is”.


Meer over makelaar Nicole van Heel

Wilt u meer weten over Nicole van Heel? Ze stelt zich voor in onderstaand filmpje. 

 
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring