Mijn favorieten

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Starterslening in Leudal?

Wist je dat je als inwoner van Leudal gebruik kunt maken van de Starterslening bij het kopen van je eerste huis? De gemeente heeft, als één van de 200 gemeenten in Nederland, besloten om de Starterslening gevolg te geven. Dat is goed nieuws voor menigeen. Met deze lening kun je meer geld lenen waardoor je tóch dat ene droomhuis kunt kopen. Dat zou toch fantastisch zijn?

Wat houdt de Starterslening in?

Je bent jong en ambitieus. Je hebt sinds een tijdje een leuke en uitdagende baan met groeimogelijkheden. Je huurt een flatje of woont nog thuis en je bent wel toe aan iets groters. Iets voor jezelf. Je eigen plek, helemaal ingericht naar jouw wensen. Om te wonen, om te leven. Dan is er goed nieuws voor je; de Starterslening.
 
Starters op de woningmarkt, die in Leudal hun eerste huis willen kopen, krijgen de kans extra te lenen (tot € 30.000 extra). Daardoor kun je tóch dat mooie huis met tuin kopen in een van de dorpen die Leudal rijk is. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Een gedeelte van de lening wordt door de gemeente betaald (25%) en het andere deel door de Provincie (75%). Nóg een groot voordeel: de eerste 3 jaar dat je in je droomhuis woont betaal je geen maandlasten en maak je wel gebruik van een veilig vangnet dankzij Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Genieten!
 

Velen gingen je voor!

Al vanaf 2011 kun je als starter extra lenen. Inmiddels zijn 90 mensen in Leudal je voor gegaan. Zij hebben allemaal, middels de lening, hun droomhuis kunnen kopen. De gemeente ziet dat het aantal in de toekomst blijft stijgen en wil de starters blijven steunen. Want niet alleen de starter is geholpen, ook de eigenaren van de woningen (de verkopers) hebben hier veel baat bij. Een win-win situatie.
 

Kom ik in aanmerking voor de Starterslening?

Wil jij, net als al die andere mensen, gebruik maken van de kans extra te lenen? Dan zijn er binnen de gemeente Leudal een aantal zaken waar jij, als starter, sowieso aan moet voldoen:
 

  • Je hebt nog nooit eerder een eigen woning gekocht 
  • Je woont in de gemeente Leudal of hebt sociale binding met Leudal
  • De prijs voor de woning die je wilt kopen mag niet hoger zijn dan € 173.000 k.k. voor een bestaand huis of nieuwbouw
  • Leeftijd speelt geen rol

Informatie condities Starterslening

De Starterslening heeft een aantal condities. Zo is de looptijd van de lening 30 jaar. De maximale hoogte van de Starterslening bedraagt 20% van de koopsom (tot € 30.000 extra), bijkomende kosten zoals notariskosten, taxatiekosten, makelaarskosten bedragen 6% van de koopsom.
 
Bovenstaande condities zijn niet compleet. Er zijn nog een aantal zaken die bij de Starterslening horen. Wellicht dat dit je pet te boven gaat. Een verhelderend gesprek met de hypotheekadviseur zal je duidelijkheid verschaffen. Vraag een gratis adviesgesprek aan bij de Hypottheekshop Heythuysen en laat je goed informeren.
 
Maak gratis afspraak voor Starterslening te berekenen
  

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring