Mijn favorieten

3 tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwbouwwoning

“De vraag naar nieuwbouw blijft maar toenemen”, zegt nieuwbouwspecialist Marja Daems. “Ook in Midden-Limburg krijgen we veel vraag van starters en 55-plussers die geïnteresseerd zijn in een nieuwbouwwoning. Er zijn zelfs wachtrijen voor bepaalde projecten. “Maar” zegt Marja, “blijf wel goed nadenken en opletten als je een nieuwbouwwoning koopt”. In deze blog geeft ze een aantal tips voor toekomstige eigenaren van een nieuwbouwwoning.


Tip 1: laat je goed adviseren over de mogelijkheden

Dat de nieuwbouwmarkt aantrekt, is een feit. Dat er wachtrijen zijn ook. Toch benadrukt Marja dat je jezelf niet moet laten overdonderden door de snelheid waarop huizen vandaag de dag verkocht worden. “Beter is om er een nachtje langer over te slapen en zeker te weten dat dit huis bij je past. Kijk daarbij ook naar de mogelijkheden die eventuele aanpassingen aan de woning je kunnen bieden, zoals het uitbreiden en aanbouwen van de keuken waardoor je een ruime leefkeuken kan creëren. Als je niet precies weet wat er allemaal mogelijk is, vraag dan informatie op via je makelaar. Dat geeft vaak een completer beeld van alle mogelijkheden”.


Tip 2: Garantiefonds

Een andere tip van nieuwbouwspecialist Marja Daems is het controleren of de aannemer/ projectontwikkelaar is aangesloten bij een garantiefonds als Woningborg of Bouwgarant. “Dat biedt mensen, ook na oplevering, nog maximaal 10 jaar garantie op de woning, mochten er gebreken zijn die pas na een tijd zichtbaar worden”, zegt Marja.Tip 3: Bouwtechnische keuring

“En voor een volledig zeker gevoel kunnen toekomstige eigenaren ervoor kiezen om bij oplevering van de woning deze tegen betaling te laten controleren door een bouwtechnisch controleur van bijvoorbeeld Vereniging Eigen Huis. De bouwtechnisch controleur gaat na of alles is opgeleverd zoals van tevoren besproken en vastgelegd in de Technische Omschrijving van de woning.


Over nieuwbouwspecialist Marja Daems

Marja weet waar ze over praat. Met haar 22 jaar ervaring als nieuwbouwmakelaar bij Hermans Makelaardij is ze een bekende in de nieuwbouwmarkt. Wil je meer weten over de diverse nieuwbouwprojecten uit Marja’s portefeuille? Of heb je behoefte aan meer informatie en tips over het kopen van een nieuwbouwwoning? Maak dan gerust een vrijblijvende afspraak met haar op kantoor via telefoon: 0475-493636 of e-mail: mdaems@hermans-makelaardij.nl. Graag tot dan!
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring