Mijn favorieten

Hoe maak ik mijn woning winterklaar?

Het kan er soms heftig aan toe gaan in de winter. Fikse regenbuien, windhozen en zelfs sneeuw is mogelijk. Om uw woning voor het winterweer te beschermen kunt het beste in de herfst al beginnen met het winterklaar maken van uw woning. Hermans Makelaardij deelt graag een aantal tips met u om ongeschonden de winter door te komen. 

Het levert ook wat op

Het winterklaar maken van uw woning hoeft niet veel te kosten, het brengt zelfs geld op! Uit ervaring weet Hermans Makelaardij dat een goed onderhouden woning al gauw 10% meer waard is dan een slecht of nauwelijks onderhouden woning. Snel aan de slag dus!
 

Mooi schilderwerk

Allereerst kijken we naar het schilderwerk aan de buitenkant van de woning. Verf dat afbladdert ziet er niet uit. Daarentegen kan strak schilderwerk een woning laten stralen. Mocht u niet veel tijd hebben om alle houten kozijnen te verven, zet dan de onderdorpels van de kozijnen alvast in de grondverf. Dit omdat de onderdorpel vaak het meest te lijden heeft van de weersinvloeden. 
 

5 tips voor een winterproof dak

Het winterklaar maken van uw woning hoeft geen grootste bezigheid te zijn. Met een aantal eenvoudige handelingen is uw woning veel beter beschermd. Vooral het dak is de moeite waard om te controleren, wilt u lekkage voorkomen. Hieronder een vijftal tips.
  1. Controleer de dakgoten en maak deze schoon. Verwijder bladeren en ander vuil zodat het regenwater vlot kan wegstromen;
  2. Inspecteer de dakpannen en leg ze recht neer. Verschoven of gebarsten dakpannen kunnen de oorzaak zijn van lekkage;
  3. Controleer of de loodslabben nog heel zijn. Bij gescheurde loodslabben bestaat de kans op lekkage;
  4. Maak de roostertjes op het dak schoon zodat het water goed afgevoerd kan worden;
  5. Indien u een plat dak heeft is het belangrijk om al het vuil dat zich op het dak heeft verzameld, te verwijderen. Vuil kan namelijk voor verstoppingen zorgen.
We wensen u veel succes met het winterklaar maken van de woning. Doe het snel, want het gure weer staat (helaas) alweer op ons te wachten!
 
Hermans Makelaardij
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring